Sigrid valde Årets Köttkrog

sigrid

Kocken Sigrid Bárány korade tillsammans med styckmästare Håkan Fällman och dryckesexperten Michel Jamais Restaurang AG som till Årets Bästa Köttkrog. Sigrids största passion i köket är att laga kött. 2012 vann hon Sveriges Mästerkock och arbetar idag som matinspiratör och föreläsare, gör cateringuppdrag och skriver mat- och kokböcker.

Juryns motivering: AG belönas med utmärkelsen Årets Köttkrog 2014 för att de fortsätter att leda utvecklingen av kött i Sverige. Med outtömlig energi letar AG i världens alla hörn efter det perfekta köttet. Det är ett sökande som ofta resulterar i att våra traditioner och konventioner utmanas i valet av raser, lagring och ålder på djuren. Tillagningen sker till perfektion på ett tidlöst sätt med eld, salt och peppar. Under det senaste året har även AGs vinlista lyfts i utbud och omfång till en av landets främsta köttvinlistor.
Läs mer om Årets köttkrog

De tio bästa köttkrogarna i Sverige 2014.
Förra årets placering inom parentes.

1. Restaurang AG, Stockholm (1)

2. Djuret, Stockholm (2)

3. Svartengrens, Stockholm (4)

4. Rolfs Kök, Stockholm (ny)

5. Meet, Göteborg (5)

6. Vassa Eggen, Stockholm (3)

7. Johannes Kök, Linköping (ny)

8. Grill, Stockholm (6)

9. Wallers, Visby (8)

10. Zink Grill, Stockholm (7)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>