Lisa startar stöd-nätverk för kvinnliga kockar

782

Lisa Förare Winbladh.

Matjournalisten Lisa Förare Winbladh gör en klassiskt ”föraresk” avrättning av maten på Årets Kock-galan på matalskaren.taffel.se.  Jag var där – jag håller med. Men det är slutet som intresserar mig mest, för där skriver Lisa:
”PS. Om det är någon ung kvinnlig kock som behöver en mentor (eller hen-tor) så ställer jag upp. Jag är och har varit mentor åt flera kockar och matskribenter redan. Jag kan dessutom sammanföra er med de kockar, kvinnliga och manliga, ni är för blyga för att kontakta. Mejla mig: lisa/på/taffel/punkt/se
PPS: Har redan fått min första adept, en vinnare – om ni frågar mig, och det gör ni ju. Men hör av er, vi skapar ett nätverk runt er! Det finns plats för fler.”

Nätverket heter Kirke – Kraftkvinnor i köket och finns här

Maten var i sanning mystisk, och det blev inte bättre av att det ståbord där jag själv hamnade, rådde dunkel. Allt blev lite väl spännande när vi inte visste om det var råbiff eller bröd vi stoppade i munnen. Mycket räddades dock av den underbara Skäringer, här som ”Tabita” i en Scan-variant av Lady Gagas köttklänning. Tack Mia.

bild

Mia Skäringer som ”Tabita” i köttklänning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>