Ingen har nypt Leif Mannerström i rumpan på länge

ImageFiles-2012-01-12-image(1)

Leif Mannerström, kock.

Så då är det väl inget problem, det där med den hårda jargongen och att kvinnor som jobbar som kockar berättar att de utsatts för regelrätta trakasserier – eller?
Läs vad Leif tycker här.
Hur kul är det egentligen för någon att prata om porrfilm till fikat eller att varenda avlång grönsak ska associeras till sex? Tänker mig att det finns massor med grabbar därute som gärna vill slippa det. Och som väljer andra jobb där de kan uttrycka andra saker. Och så går branschen miste om en massa begåvningar av bägge könen.

Här berättar Malin Bastholm, kock med 10 års erfarenhet från krogkök öppenhjärtligt i Sveriges Radio om sina erfarenheter:
Är det verkligen humor de här kvinnorna saknar?

3176588_1345_756

Malin Bastholm, kock.

Läs gärna Jonas Malmborgs intressanta text Änglar och Demoner i White Paper, där han går på djupet med kockars ledarskap.
Han börjar med att klargöra: ”Vi har låtit uppgiftslämnarna i den här artikeln få vara anonyma, eftersom de är rädda om sina nuvarande jobb. Visselblåsning är inte ett uppskattat eller ens accepterat fenomen i krogbranschen, vilket i sig berättar en del om dess psykologiska arbetsmiljö.”
Och mot slutet kan man läsa:
”Däremot accepterar inte dagens unga att bli behandlade som medeltida arrendebönder bara för att kunna skriva in i sitt cv att de arbetat hos just Den Kände Kocken. I dag är det inte bara arbetsgivaren som intervjuar och kollar referenser på sina arbetssökande. Omvänd referenstagning, där den arbetssökande gör grundlig research på chatsidor och webbforum, blir allt vanligare.”
”Det spelar ingen roll hur mycket du skriker på en oduglig kock när alla de duktiga har stuckit till bättre arbetsplatser. Så gott som alla krogar i Stockholm är i desperat behov av bra kockar just nu, och det är de som lyckas locka dem som kommer att vinna krogracet i längden. Det är nog dags för allt fler att ta fram ängeln ur garderoben! ”

Och vill man veta hur det ser ut med rekryteringen och varför både kvinnor och män av alla sorter behövs, kan man läsa utredningen ”Världens attraktivaste bransch”, som HRF och Visita gjorde 2013. En framtidsanalys av restaurangbranschen som studerar hur unga människor ser på besöksnäringen och visar en rad utmaningar som framtidens arbetsgivare står inför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>