Barnens Matskola ger lust och kunskap

XI6R6532

Tillsammans med Ami Hovstadius startade jag 2004 Barnens matskola som en revolt mot allt prat om farlig mat, fet mat och dåliga matvanor.
Tillsammans med butiken Cajsa Warg testade vi vår första potatismostävling ”Gör mos av en knöl!”, och där föddes idén att stimulera barns matglädje genom rikstävlingar runt om i landet, precis som man gör i sport. Vi körde Köttbullerace, Pannkaksflipp, Pippi på Gryta och tävling i Sveriges godaste Fiskpinne med mellanstadiebarn ända från Abisko till Skanör och haft pampiga finaler med 100-tals elvaåringar under kristallkronorna på Operakällaren.
För de mindre barnen anordnade vi familjetävlingen Barnens Bästa Fest med fredagsmys och kul kökspyssel.

Av barnens egna recept blev det fyra kokböcker och en rad råvaruskolor för skolorna att ladda hem från nätet.

Bland annat en uppskattat bok med Barnens Bästa köttbullar.

Vi ville visa hur roligt enkelt och gott det är att laga mat själv, och vi litar på barnens nyfikenhet och deras förmåga att sprida sin nyförvärvade kunskap vidare. Små människor är starka påtryckare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>